Hva leter du etter?
Prisvinner Eva Lindström med malekost. Foto: Susanne Kronholm

Avlyst: Eva Lindström til Nordisk Barnebokkonferanse

I 2022 vant Eva Lindstrom den prestisjefylte Astrid Lindgrens Memorial Award, og i 2023 kommer hun til Nordisk Barnebokkonferanse.

Siden 2002 har ALMA-prisen blitt utdelt årlig til en person eller organisasjon som virker i Lindgrens ånd; med fantasi, mot, respekt og empati.

I 2022 gikk prisen til forfatter og illustratør Eva Lindström. I både tekst og bilde blander hun humor og alvor. Bøkene kan leses av alle aldre, både voksne og barn, og er åpne for mange ulike tolkninger. Dessuten er det en detaljrikdom i bildene, som noen ganger kan være overraskende. I Bron kan man for eksempel se en øks gjennom vinduet når en liten gris følger en ulv hjem. Hva gjør øksen der?

I ALMA-juryens begrunnelse trekkes det blant annet frem at Lindstöms verk er originale, og at de kombinerer humor med det mystiske. Eva Lindström har skrevet og illustrert bøker siden 80-tallet, og har vunnet en rekke svenske priser, deriblandt Elsa Beskow-plaketten og Augustpriset. I februar kommer hun til NBBK for å snakke om sitt innholdsrike forfatterskap.

"Tematiken i berättelserna pendlar mellan det vardagliga och det existentiella." Fra ALMA-juryens begrunnelse.

Med temaet krise vil NBBK sette søkelyset både på de hverdagslige og de mer eksistensielle krisene. Samtalen med Lindström er et aktuelt og spennende bidrag til dette.

Arrangementet er et samarbeid med ALMA.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙