Hva leter du etter?
Bilde av hendene til en som syr

Få hjelp til å fikse klær

Er du opptatt av klær, reparasjon og miljø? Har du klær i skapet som aldri blir brukt, eller plagg som er slitte, hullete eller mangler en knapp? Da kan du bli med på både fikselaug på Sølvberget.

Vi vet at tekstilindustrien står for store miljøutslipp, og i EU kaster hver person i snitt 11 kg tekstiler årlig. Samtidig har mange klær som aldri blir brukt.

Skal vi nå verdens klimamål og FNs bærekraftsmål, må vi alle endre «bruk og kast»-mentaliteten og omstille oss til en mer sirkulær økonomi. Vi må kjøpe færre plagg og bruke klærne vi allerede har lenger. Vi må velge klær som er produsert med minst mulig belastning på mennesker, dyr og miljø, og tenke på tekstilenes kvalitet. Vi har mulighet til å påvirke, og hver og en av oss kan starte nå!

Fikselaug

I løpet av fire onsdager i høst arrangerer Svithun Husflidslag fikselaug i samarbeid med Sølvberget. På Fikselauget hjelper vi med gode tips, veiledning og utstyr, så du kan reparere det som er ødelagt. Fikselauget er åpent for alle, uansett ferdighetsnivå. Ta med plagg du ønsker å reparere, så viser vi deg hvordan. Det aller meste kan fikses og ofte er det ikke så mye som skal til.

Bli med å gjøre en forskjell! Forny garderoben på en miljøvennlig måte og spar miljøet, helt gratis.

På Fikselaug er det ingen påmelding, det er bare å komme.

Takk til Den Gule Bankens Gavefond for økonomisk støtte.

Relaterte nettsaker

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙