Hva leter du etter?
Gerd Tinglum, utstilling Sølvberget galleri

Gerd Tinglum

26. mai - 2. september 2018

Utstillingen Gerd Tinglum i Sølvberget galleri viste ulike verker av kunstneren.

Gerd Tinglum er billedkunstner, utdannet i Tyskland, Norge og Japan og professor i maleri ved Fakultet for kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen. Hun har vært rektor ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen og dekan ved Fakultet for kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen.

Ulike formater og materialer

Som kunstner arbeider Tinglum med ulike materialer, som maleri, tegning, video, fotografi, lyd og tekstil. Hun jobber innen et vidt spekter av tema som alle berører forholdet mellom kontroll og ikke-kontroll og forholdet mellom individ og fellesskap.


I denne utstillingen presenterer hun Om Arv (2013), Tilintetgjørelser (1979-2009), Om Tillit (2005) og Om forandring (2014).

Konseptuelt utgangspunkt

Tinglum har alltid et konseptuelt utgangspunkt for sine arbeider, i form av et manus, en setning eller en historie, som ikke bare følges nøye under prosessens gang, men som også kan spores når verket er ferdig. Hun stiller seg pragmatisk til hvilke materialer idéene skal realiseres i, men har en spesiell interesse for rene farger og har gjennom mange år utviklet et personlig fargealfabet der hver farge har sin spesielle betydning.

De siste årene har kunstneren hatt utstillinger på Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, Kunstnernes Hus og Kunsthallen Brandts. Hun er representert i Nasjonalmuseet, KODE, Trondheim Kunstmuseum, Telenors kunstsamling, og hun har realisert flere arbeider for kunst i offentlig rom, senest ved Universitetssykehuset i Oslo, Mortensrud psykiatriske sykehus, og for den norske ambassaden i New Delhi.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙