Hva leter du etter?
Elin Melberg med pop-up utstillingen Heredity på Sølvberget galleri 2018

Heredity - Elin Melberg pop-up-installasjon

7. november - 16. desember 2018

I samarbeid med Attende, Crisma plast og kunstneren Elin Melberg er det presenterte Sølvberget galleri Melbergs kunstverk Heredity. Installasjonen var plassert foran inngangen til Sølvberget galleri.

Heredity er et helt spesielt kunstprosjekt både i tilblivelse og uttrykk. Kunstverket, som er en romlig installasjon, tar utgangspunkt i DNA-virvelen. Elin Melberg jobber ofte med arv og miljø som grunnlag, og sårbarheten som ligger i grensen mellom å ha kontroll og miste kontrollen. Dette er en personlig og aktuell problemstilling for de ansatte i Attende som ble invitert med i den kunstneriske prosessen. 

Samarbeid med Attende

I Attende jobber mennesker som av en eller annen grunn, psykisk eller fysisk, står utenfor arbeidslivet. Målet med tilretteleggingen fra Attende er å finne hver enkelt sine styrker, gi dem troen på seg selv og hjelpe de fleste ut i ordinært arbeidsliv. Attende har veldig god erfaring med å samarbeide med kunstnere.

Gjennom å rette søkelys på de utfordringer og muligheter som de som til vanlig står utenfor arbeidslivet har og kan bidra med, er kunsten med på å bringe kjennskap og kunnskap ut til stadig nye målgrupper.

Ansatte i Attende skal også lage små minifigurer av installasjonen. Disse figurene blir solgt på Sølvberget galleri og deler av inntektene tilfaller Attende.

Elin Melberg

Elin Melberg (f. 1976, Stavanger) bor og arbeider i Stavanger og Oslo.

Utstillinger inkluderer Kunsthall Stavanger (2018); Kunstmuseet KUBE (Ålesund 2018); Sølvberget Galleri (Stavanger 2018 og 16); SPECTRA Aberdeen (Aberdeen 2018); Kunstmuseet Nord - Trøndelag (2018); Nordenfjeldske kunstindustrimuseum (Trondheim 2017); Stavanger kunstmuseum (2017 og 14); Galleri Format (Oslo 2016); Open Source Gallery (Brooklyn, NY 2016), Griffin Gallery (London 2015), Vestlandsutstillingen (2015); Galleri Opdahl (Stavanger 2014).

Verkene hennes er innkjøpt av blant annet Stavanger kunstmuseum, Stavanger universitetssjukehus, KORO, Stavanger kommune og Statoil kunstsamling. Hun har også flere offentlige oppdrag bak seg nasjonalt. Elin driver det kunstnerstyrte visningsrommet Prosjektrom Normanns i Stavanger sammen med Margrethe Aanestad, og er medgrunnlegger av det kreative arbeidsfellesskapet Elefant hvor hun har sitt atelier.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙