Hva leter du etter?
Portrett av Kari Bremnes i svart/hvitt

Kari Bremnes sine Kapittel-tips

I september får du to sjanser til å oppleve Kari Bremnes på scenen under Kapittel. Her er hennes anbefalinger fra festivalprogrammet.

På Kapittel skal du både ha konsert på Tou og samtale med Audun Vinger om ditt musikalske univers. Hvilke plater og låtskrivere påvirket deg mest i oppveksten?

Plater og låtskrivere i oppveksten: Jeg hørte mye på Fairport Convention med Sandy Denny, særlig plata Liege and Lief. Og King Crimsons In the Court of the Crimson King.

Liege and lief av Fairport Convention platecover

Det største musikalske møtet var nok med Joni Mitchell, Blue selvfølgelig, men først Ladies of the Canyon. Også Leonard Cohens Songs from a Room hørte jeg masse på, og Bob Dylans album Desire gikk på repeat et helt år.

Du har hatt utallige konserter i inn- og utland. Er det noen tilbakemeldinger fra publikummere du aldri glemmer, i så fall hvilke?

Akkurat i dag fikk jeg en fantastisk historie i innboksen fra en familie i en nordnorsk småby. Familien trengte større hus, dro på visning og fant et hus de likte. Men datteren spurte: "Hvor skal vi høre på Kari Bremnes her, da?". Hun syntes huset var for stort til at alle kunne høre når de spilte platene mine om morgenen. Så de ble boende der de bodde!

Årets Kapittel har tema Håp. Hva håper du på for tida?

Jeg håper på fred i Ukraina!!!

Hva vil du spesielt anbefale på årets Kapittel-program?

Altså det programmet deres ser imponerende bra ut. Jeg kunne tenke meg å oppleve skikkelig mange ting her. Ia Genbergs Detaljene har jeg nettopp lest, ville vært kjempeinteressant å høre henne i samtale med Heidi Marie Vestrheim. Maria Kjos Fonn har også et forfatterskap jeg har sans for, og både programmet der hun og flere har Nick Cave som tema er lystbetont. Også Forfattar møter forskar, der hun snakker om drivkrefter i rus. Konserten til Moonpedro & The Sinking Ship skulle jeg gjerne hørt/sett. Også Frode Gryttens nye roman interesserer meg, Grytten er alltid interessant, både å lese og høre på. Og Hold Kjeft, det er Ibsen med Liv Gulbrandsen kan fort bli gøy.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙