Hva leter du etter?
Karl Ove Knausgård (foto Thomas Wågström 2017)

Karl Ove Knausgård kommer i november

Karl Ove Knausgård holder sitt planlagte Kiellandforedrag på Sølvberget fredag 4. november kl. 18.00, og samtaler om sin nye roman lørdag 5. november kl. 12.00.

Knausgård ble forhindret fra å reise til Kapittel i september, og utsatte sitt planlagte Stavanger-besøk til november.

Kiellandforedraget

Hvorfor er litteratur viktig? Kan vi vende oss til litteraturen for å finne svar på de store spørsmålene som definerer vår tid? Dette er noen av problemstillingene Karl Ove Knausgård skal reflektere rundt når han fredag 4. november holder årets Kiellandforedrag i Stavanger.

Hvor: Kinosal 1, Sølvberget bibliotek og kulturhus
Når: Fredag 4. november kl. 18.00

Kjøp billetter til Kiellandforedraget

Siden debuten i 1998 har Karl Ove Knausgård etablert seg som en av våre viktigste forfattere. Bøkene hans leses verden over, og er oversatt til mer enn 30 språk. Med romansyklusen Min kamp (2009 -2011), som utfordrer grensene mellom skjønnlitteratur og selvbiografi, skrev han seg inn i verdenslitteraturen.

UTSOLGT: Karl Ove Knausgård om Morgenstjernen-serien

Hans siste romanprosjekt beveger seg inn i det mytiske og det fantastiske, og består foreløpig av romanene Morgenstjernen (2020) og Ulvene fra evighetens skog (2021). Nå venter vi i spenning på tredje bind, "Det tredje riket" i det som skal bli en serie på fem bøker.

Knausgård samtaler med journalist og redaktør Cathrine Sandnes om sitt nye, store romanprosjekt.

Hvor: Kinosal 5
Når: Lørdag 5. november kl. 12.00.

Arven etter Alexander Kielland

Alexander Kielland (1849-1906) er Stavangers mest kjente dikter og regnes som en av «De fire store» i norsk litteraturhistorie. Han var en av det moderne gjennombrudds menn, og forfatterskapet hans handlet i stor grad om å belyse politiske eller moralske spørsmål – om å sette problemer under debatt.

Kielland hentet sin inspirasjon fra hjembyen, og la ikke skjul på at han brukte egen familie og omgangskrets som modeller for romankarakterene sine. Slik Kielland i sin tid diktet rundt livet i den vestnorske småbyen, har Karl Ove Knausgård gjennom bruk av minner, erindringsbilder og egne erfaringer skapt stor litteratur som i bunn og grunn handler om det å være menneske.

Kiellandforedraget ble opprettet ved etableringen av Kiellandsenteret på Sølvberget, og er et fast innslag under Kapittel. Med Kiellands ideal om nyttepoesi som utgangspunkt, skal foredraget skape et rom for å reflektere rundt litteraturens betydning og verdi for enkeltindividet og for samfunnet, og vise hvordan litteraturen også i dag evner å engasjere, utfordre og stille de store spørsmålene.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙