Hva leter du etter?
Tegninger av Steffen Kverneland fra hans nye bok Brillegeit

Kunst og utstillinger på Kapittel

Hva står på spill når teknologien overtar omsorgsoppgaver? Og kan kunsten hjelpe oss til å forstå døden? På sitt beste kan kunst i alle fall skape et brudd med hverdagen, og få oss til å se verden på nye måter - med og uten briller.

Årets Kapittel byr på flere kunstopplevelser som på ulike måter berører og utfordrer årets festivaltema Brudd. Som kunstner Kari Kalstø oppfordrer oss til i inngangspartiet til Sølvberget: Det er bare å løfte blikket!

Utstillinger

Under Kapittel kan du oppleve utstillingen Caring futures i Sølvberget galleri. Utstillingen utforsker hva som står på spill når teknologien overtar omsorgsoppgaver. Utstillingen åpner 17. september.

Fotoutstillingen Bruddet i Byparken, viser bilder fra boka Bruddet. Byen som ville ha Brexit av journalist Yohan Shanmugaratnam og fotograf Line Ørnes Søndergaard. Begge vil være tilstede ved utstillingsåpning onsdag 21. september.

Brillegeit

Steffen Kverneland er en av Norges mest sentrale tegneserieskapere, og har mottatt en rekke priser for sine biografiske tegneserier. Nå er han aktuell med Brillegeit, der vi får et innblikk i Kvernelands eget liv og kunstneriske gjennombrudd.

I anledning Kapittel kan du også oppleve plakatutstillingen Brillegeit i Tegneserieavdelingen på Sølvberget.

Kunstnersamtaler

Lørdag 24. september vil kunstner Kari Telstad Sundet som bidrar med lydinstallasjonen "Space Memory Traveller" i utstillingen Caring Futures, samtale med Cathrine Knudsen i Sølvberget galleri.

Steffen Kverneland samtaler om boka Brillegeit, kunstnerskapet og sine erfaringer med brudd med forfatter, kunstkritiker og redaktør i Billedkunst, Kjetil Røed. Lørdag 24. september.

Fredag 23. september er det mulig å få med seg kunstnersamtale på Stavanger kunstmuseum med forfatteren Molly Øxnevad. Samtalen ledes av Karoline Skarstein. Øxnevad har høstet svært gode kritikker for sitt forfatterskap. Hennes bøker er viktige bidrag til formidlingen av transerfaringer i norsk litteratur og til den offentlige debatten om transpersoners rettigheter.

Markus Brendmoe er en av Norges ledende samtidskunstnere, og i høst er han aktuell med utstilling i Kinokino kunstsal. I den anledning inviterer vi til kunstnersamtale mellom Brendmoe og kollega Hans Edward Hammonds søndag 25. september.

Med utgangspunkt i bøkene Sorgsanger og Kunsten og døden møtes Kari Saanum og Kjetil Røed til en samtale om sine erfaringer med kunsten og døden på Rogaland kunstsenter lørdag 24. september.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙