Hva leter du etter?
Marit Egaas i Sølvbergets 1. etasje

Marit Egaas' Kapittel-tips

Marit Egaas er tidligere sjef for Sølvberget bibliotek og kulturhus, og skal selvsagt på Kapittel.

Her er hennes tips til de gode festivalopplevelsene i år - pluss to krimtips.

Du skal delta Bibliotekseminaret på Kapittel, som er en «bransje»-del av festivalen, og hvor det skal handle om bokloven. På hvilken måte vil den jevne norske bokleser merke den nye bokloven slik den er foreslått, mener du?

- Det viktigste for oss lesere er at forfatterne har greie arbeidsvilkår, slik at de fortsetter å skrive gode bøker. Det ser ut til å være sikret i den nye bokloven. Ellers kan bokloven bety et gjennombrudd for utlån av lydbøker for bibliotekene. Det ser jeg virkelig fram til.

Nå som du er anmelder og leser bøker som andre har valgt ut for deg, har du fått sansen forfattere som du ikke hadde lest før, i så fall hvem?

- Jeg anmelder stort sett krim, og der kommer det ut veldig mye. Det er vanskelig å få oversikt over alt, og det er ofte de samme navnene som går igjen på bestselgerlistene, uten at dette nødvendigvis er de beste bøkene. Her er to gode krimbøker som fortjener mange flere lesere: Christoffer Carlssons Brenn meg en sol og Liz Moores Lang lysende elv.

Som tidligere biblioteksjef og rutinert leser har du vært på en del litteraturarrangementer opp gjennom årene. Hva ser du mest fram til på årets Kapittel?

- Jeg gleder meg til forfattermøter med svenske Sara Stridsberg og sveitsiske Christian Kracht. Jeg har lest flere av bøkene til begge, og det er to interessante og originale forfattere. Ellers ser jeg fram til å møte andre litteraturkritikere, spesielt arrangementet «Hva skal vi med kritikken?»

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙