Hva leter du etter?
Fra utstillingen: Morten Krogvold. Stille lys. Sølvberget galleri 2019

Morten Krogvold. Stille lys

22. juni - 1. september 2019

Utstillingen presenterte utvalgte arbeider fra de ulike epokene i kunstnerens lange karriere.

Foto som kunst

Morten Krogvold representerer den generasjonen av norske fotografer som startet sin karriere i 1970-årene. De var bevisste på at det var kunst de drev med og ikke en form for illustrasjon eller gjengivelse av virkeligheten. Han aktiv i Forbundet Frie Fotografer (FFF), som kjempet for at fotografiet skulle bli akseptert som et kunstnerisk medium.

I 1980 åpnet Krogvold sin første separatutstilling på Preus Museum. Siden den gang har han holdt seg til det analoge fotografiet, og arbeidet i mørkerommet har vært like viktig som hans sensitive forhold til motivene.

Morten Krogvold har fotografert en lang rekke kulturpersonligheter og politikere som via sine ytringer har beveget kulturen eller endret samfunnet. Det er gjerne disse arbeidene han blir mest forbundet med og hvor han aller tydeligst avslører sitt sterke uttrykk.

Samarbeid med hjelpeorganisasjoner

Krogvold har også samarbeidet med flere store hjelpeorganisasjoner, deriblant CARE, noe som i 2004 resulterte i utstillingen Woman Care på Henie Onstad kunstsenter. Denturnerte senere til Bangladesh og Pakistan. I 2017 var han i Nepal og fotograferte funksjonshemmede barn i samarbeid med den globale bistandsorganisasjonen Plan Internasjonal Norge.

Siden 1998 har Krogvold arbeidet med billedserien Requiem, der han med sort - hvitt fotografiets melankolske dramaturgi viser oss dødens mange ansikter.

Mer om kunstneren

Morten Krogvold er også en fremragende formidler, og har via sine foredrag og kurs gitt tusenvis av interesserte en bedre innsikt i fotografiets mange muligheter. Han er et engasjert menneske som aktivt bidrar til å fremme den store betydningen kunst og kultur har for å fremme menneskeverdet.

Han har mottatt en rekke priser for sitt arbeid og var den første til å motta den store Fotografiprisen i 1989. Krogvold fikk Oslo bys kunstnerpris i 1995, Oslo Bys kulturpris i 2003 og Hasselblad master i 2003. I 2005 ble han utnevnt til ridder av 1. klasse i Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for sitt kunstneriske virke og samlede innsats som en glødende engasjert formidler av fotografiet som medium.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙