Hva leter du etter?
Barn i biblioteket på Sølvberget. Foto: Anne Lise Norheim.

Program og aktiviteter for barn

Sølvberget har et variert programtilbud som passer for barn i ulike aldre.

En av våre mest populære programserier for barn er Søndagsbarn, som består av familieforestillinger med konserter, teater, fortellinger, dans og annen moro. Søndagsbarn arrangeres hver søndag kl. 14.00. Tilbudet er gratis.

Klovn og skuespiller Marie Kallevik Straume. Foto: Petter Williams

Det er mye kjekt på programmet i høst.

Sesongen starter søndag 3. september, og da skal det handle om pinner! Forfatter Kristin Storrusten ELSKER pinner. Bli med henne inn i pinnenes verden og ta gjerne med din egen pinne for å vise frem, bytte eller gi til vårt pinnebibliotek.

Søndag 17. september kl. 14.00 inviterer vi til Lekent teater med skuespiller og klovn Marie Kallevik Straume.

Utover høsten blir det også mer dans, bøker og fortellinger, sang og musikk, teater, haloweenverksted og kunstverksted.

Sjekk fullstendig programoversikt

Øyvind Zazzera Johansen med boka Historia om Erling Braut Haaland. Han kommer til Kapittelfestivalen.

Barnas Kapittel

20. - 24. september arrangeres Kapittelfestivalen på Sølvberget og andre scener i regionen vår. Festivalen har et spennende program for skoleklasser i ukedagene og barnefamilier i helgen.

I helgeprogrammet for familier blir det både drømmer om dansing og fotballhåp, bokmerkeverksted og vi får møte skaperne av årets «Hele Rogaland leser»-bok, Vaffelfisken, der reven og grisungen gjør alt de kan for å få dammens mest smakfulle fisk på kroken.

Se mer informasjon og bestill billetter her

Musikklek i Skattkammeret

Musikklek

Velkommen til åpent musikkverksted tre lørdager i løpet av høsten. Her inviterer Barnas kulturverksted, til en morsom blanding av konsert og musikkaktiviteter med stemme, kropp og instrument. Fra 0-6 år. Musikklek starter 9. september.

Linn-Therese Johansen Ognedal viser fram bildebok til barn i Skattkammeret på Sølvberget

Linn Therese Johansen Ognedal leser for barna. Foto: Anne Lise Norheim.

Lesestund

Alle barn mellom tre og seks år er hjertelig velkommen til hyggelig lesestund. Vi ønsker å dele gode leseopplevelser, leser fra bøkene som vi liker aller best og kanskje tar vi også en sang. Lesestunden foregår tirsdager kl. 11.00 og starter 5. september.

Pappatreff

Alle er opptatt av å gi barna en god start! Å lese høyt for barna er veldig bra for språkutvikling og forstålese. Annenhver fredag inviterer vi fedre i permisjon til et uformelt treff på biblioteket. Her får de møte andre fedre og informasjon om bibliotekets tilbud og bokanbefalinger fra våre formidlere. Tilbudet starter fredag 1. september.

Pappa og barn i babyhjørnet i 2. etasje på Sølvberget. Foto: Anne Lise Norheim.

Høstferie

Har barnet ditt bibliotekkort? I høstferien, 7. oktober-15. oktober, kommer barnefamilier med bibliotekkort gratis inn på Stavanger museum, Stavanger kunstmuseum og IDDIS Norsk grafisk museum og Norsk hermetikkmuseum. Små og store inviteres til kjekke aktiviteter,
arrangement og opplevelser hos oss. Programmet legges ut i god tid før ferien, og billetter slippes lørdag 23. september.

Barneprogram på øyene

Bibliotekene på Finnøy og Rennesøy har også program for barn som Barnas laurdag og Babysong på Finnøy. På Rennesøy bibliotek er det laurdagslesestund med Rebecca Egeleand en gang i måneden. Sjekk kalender for programoversikt.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙