Hva leter du etter?
Prosjektleder for NBBK, Sofie Birgitte Andersen foran inngangspartiet på Sølvberget

Programlansering for Nordisk barnebokkonferanse i Stavanger

6.- 8. februar 2023 arrangeres Nordisk barnebokkonferanse i Stavanger. Konferansen inviterer bibliotekarer, formidlere, forskere, forlag, forfattere, illustratører, lærere og andre med interesse for barne- og ungdomslitteratur fra hele Norden. Årets tema er Krise.

Nære og store kriser

2020-tallets mediebilde har hittil vært preget av kriser. Krig, pandemi, et demokrati og et klima i krise. Under konferansen vil vi stille spørsmål som hvordan barnet i krise fremstilles i litteraturen, hvordan litteratur kan brukes i møte med barn i krise og hvordan litteraturen håndterer kriser i samtiden. Dette og mer skal belyses under årets konferanse.

Lesing i krise

Forrige PISA-undersøkelse viste at hver fjerde gutt på ungdomsskolen er under kritisk lesenivå. Hva inspirerer gutter til å lese? Byr lese-appene på nye muligheter for de unge leserne? Under konferansen ser vi også på hvordan bildelitteratur kan brukes i undervisningen, om de yngste barna blir lest for hjemme og hvordan metoden Lesersørvis kan bidra til å finne rett bok til rett barn.

Forfattere, forskere og fagfolk fra hele Norden

Til konferansen kommer forfattere og illustratører som Eva Lindström, Elin Persson, Nora Dåsnes, Steffen Sørum, Arne Svingen, Sabine Lemire, Mariangela di Fiore, Zakiya Ajmi, Ragnar Aalbu og Morten Dürr. I tillegg kommer forskerne Per Henning Uppstad, Trude Hoel, Natalia Kucirkova og Marianne Eskebæk Larsen og en rekke andre forfattere, illustratører, fagfolk og formidlere.

Fellesnordisk møteplass

- Litteratur for barn og unge er et fagfelt i konstant utvikling, og i vår digitale tidsalder må både litteraturen og de som formidler den være omstillingsdyktige for å nå målgruppen. I en tid preget av økt polarisering og krig i Europa, er fellesnordiske møteplasser kanskje enda viktigere enn før, sier prosjektleder for Nordisk barnebokkonferanse Sofie Birgitte Andersen, som ønsker velkommen til tre dager med diskusjon, innsikt og inspirasjon.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙