Hva leter du etter?
Bilde av smilende prosjektleder foran Breiavannet, med svane og trær i bakgrunnen.

Ny prosjektleder og nytt programråd for NBBK 2021

Maria Sannes Undheim blir ny prosjektleder for Nordisk barnebokkonferanse, som neste gang arrangeres fra 1. - 3. februar 2021.

Ny prosjektleder

Maria Sannes Undheim er ansatt som ny programansvarlig for barn og unge på Sølvberget bibliotek og kulturhus etter Siri Odfjell Risdal, som gikk over i stillingen som sjef for Sølvbergets litteraturfestival Kapittel tidligere i år. Undheim har allerede vikariert i stillingen siden april, og denne uka takket hun ja til å overta jobben permanent.

Det betyr at Undheim også blir programansvarlig for Bokmerke, barne- og ungdomsprogrammet på Kapittel, og at hun fra våren 2020 også overtar som prosjektleder for Nordisk barnebokkonferanse - som neste gang arrangeres fra 1. - 3. februar 2021. 

Solid fagbakgrunn

Maria Sannes Undheim har en bachelor i kultur- og samfunnsfag med spesialisering i allmenn litteraturvitenskap fra UiO, og en bachelor i bibliotek- og informasjonsvitenskap fra OsloMet. I begge gradene har hun studert barne- og ungdomslitteratur.

- Jeg er veldig glad for at det ble Maria som skal ta over programarbeidet for barn og unge, og herunder arbeidet med NBBK. Både som frivillig på NBBK 2019 og i vikarperioden har hun imponert med sin solide oversikt over fagfeltet og sine gode formidlingsevner. Maria har mange spennende ideer til programarbeidet både på Sølvberget, Bokmerke og NBBK, og jeg gleder meg til å samarbeide med henne framover, sier tidligere prosjektleder Siri Odfjell Risdal.

Nytt programråd

Undheim tiltrer offisielt i stillingen fra 1. januar 2020, og som prosjektleder for NBBK ved oppstart av ny prosjektperiode 1. mars 2020.

Da tiltrer også det nye programrådet, som består av følgende medlemmer:

Marianne Eskebæk Larsen (Nordisk råds priser for barne- og ungdomslitteratur) - Danmark

Steffen R. M. Sørum (Norsk barnebokinstitutt) - Norge

Sofia Gydemo (Svenska barnboksinstitutet) - Sverige

Kaisa Laaksonen (Finska barnboksinstitutet) - Finland


Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙