Hva leter du etter?
Bilde av Thor Gotaas

Thor Gotaas

Thor Gotaas er en norsk folklorist og forfatter og skriver kulturhistoriske bøker med folkloristisk vinkling.

Gotaas er særlig opptatt av outsiderne i samfunnet, og også de som beveger seg mer enn vanlig, enten det gjelder som levemåte eller på fritiden. Gotaas gransker det seriøse og det kuriøse i folkelig kultur, og kombinerer detaljstudier med lange linjer for søke ny historisk innsikt.

Som folkeminnegransker er han spesielt interessert i mentalitetshistorie og skiftende holdninger, enten det er historisk, geografisk eller sosialt. Forfatterskapet omhandler emner som idrettshistorie, særlig skihistorie, vagabonder og taterfolket.

Han er cand.philol. fra Universitetet i Oslo med hovedoppgaven Holdninger til tatere sett i historisk perspektiv i 1993.

Gotaas har holdt flere hundre foredrag og kåserier de siste ti årene i mange ulike sammenhenger. Han har også gitt stemme til elleve radioserier om sitt eget bokstoff, som blant annet har gått på Norgesglasset i NRK P1. Boka "Løping. En verdenshistorie" er foreløpig oversatt til svensk, engelsk, russisk, nederlandsk, italiensk, amharisk, tysk, japansk, arabisk og koreansk. Den er under oversettelse til finsk, tyrkisk og portugusisk. En kinesisk utgave er utsatt som følge av Nobelpristildelingen 2010.

Gotaas er for tiden aktuell med boka Marius og Stein Eriksen. Et norsk alpineventyr.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙