Hva leter du etter?
Barnehagebesøk på biblioteket (Solvang barnehage)

Velkommen til biblioteket med barnehagen

Nyttig informasjon om besøk, bibliotekkort og annet for alle som jobber i barnehage.

Mange av barnehagene i Stavanger kommune bruker allerede biblioteket. Det synes vi er fantastisk, men vi har plass til flere! Vi håper at enda flere av dere skal oppdage oss og komme på bibliotekbesøk med barna. Vi ønsker å være en arena der barna kan få gode opplevelser i møte med bøkene, og introdusere dem for bøkenes magi. Tidlig språk- og lesetrening for barnehagebarn er både viktig og morsomt.

Godt utvalg

Vi har et godt utvalg av billedbøker på mange forskjellige språk, kategoribøker og faktabøker. Dersom dere ønsker å tegne, har vi tegnesaker og tegnebord.

Bibliotekkort og lånetid

Alle barnehager og eventuelt de ulike avdelingene i barnehagen kan få eget bibliotekkort. Det er viktig at biblioteket har oppdatert kontaktinformasjon. Bestill bibliotekskort til barnehagen.

Barnehager har åtte uker lånetid på bøker og lydbøker. Lånetiden kan forlenges på Sølvbergets hjemmeside/min side.

Bibliotekkort til barnehager skal ikke brukes til private lån. Tap og skader må erstattes etter samme regler som for personlige lånere.

Boktips

Vi har skreddersydde lesetips til alle aldersgrupper og innen flere kategorier.

Forberedelser

For at barna skal få best mulig utbytte av ett besøk på biblioteket, er det fint om de er forberedt på hva de møter dem. Ta en prat på forhånd om at biblioteket har mange bøker dere kan se i, og eventuelt låne med til barnehagen. Forklar barna at bøker ikke er et leketøy og følg dette opp når dere er hos oss. Det er ikke nødvendig å ta av sko på biblioteket.

Vi har en godt tilrettelagt garderobe med plass til yttertøy og sette fra seg sekker o.l. ved inngangen i 2. etasje.

Følg Barnebiblå på Facebook for oppdateringer og lesetips! Der finner dere også informasjon om arrangementer og aktiviteter for barn.

Velkommen til biblioteket!

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙