Hva leter du etter?
Anne Franks dagbok forside

Fordypningsoppgave om Anne Franks dagbok

SPØRSMÅL: "Hei, jeg har fordypningsoppgave nå i januar om Anne Franks dagbok og en annen bok. Har foreløpig lest Anne sin dagbok og lest halvparten av boken Jenta i veggen av Lena Lindahl.

Planen var å ha problemstilling om de to bøkene, men sliter med problemstilling. Tror dere kanskje at det er bedre å sammenligne Anne Franks dagbok med en annen bok istedenfor?"

SVAR: Hei, jeg synes dette høres ut som to gode bøker å lese opp mot hverandre. De handler om hovedpersoner som befinner seg i ganske like situasjoner, bare i hvert sitt land.

En mulig problemstilling kan være: Hva er forskjeller og likheter mellom hovedpersonene Anne Frank og Betzys opplevelse av krigen?

Da kan du se på språket de bruker, hvordan det skapes spenning i boka og miljøskildringer. Du bør også skrive noe om fortellerstemme og synsvinkel. Anne Franks dagbok ble utgitt etter hennes død, mens Jenta i veggen er en blanding av virkelige notater og Lena Lindahls tekst. På hvilken måte gjør dette at bøkene blir forskjellige?

Du kan også trekke inn sjangerbegrepene i en slik oppgave. Anne Franks dagbok er jo en dagbok, men hva vil du kalle Jenta i veggen?

Åsmund, Sølvberget

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙