Hva leter du etter?
Barsakh av Simon Stranger

Fordypningsoppgave om romanen Barsakh

SPØRSMÅL: "Hei. Jeg har en fordypningsoppgave og har valgt å skrive om romanen Barsakh.

Romanen handler om historien mellom to mennesker, Emilie og Samuel. Samuel flykter fra hjemlandet sitt til på Gran Canaria for å starte et nytt liv der han ikke sliter med sult og har en ordentlig jobb. Der møter han med Emilie, som er på ferie på øya, og vennskapene deres starter. De to har helt ulike verdener, og jeg synes at dette er verdt å skrive om i fordypningsoppgaven min. Men jeg vet ikke hvordan jeg kan starte med, hva er det som er viktigst å ta med. Hva kan man skrive om kulturmøter i dette tilfelle når man skal skrive 1500 ord?

Håper at dere kan hjelpe meg 😊"

SVAR: "Hei, og takk for spørsmål!

Allerede i dette spørsmålet er du godt i gang med å presentere de litterære karakterene Emilie og Samuel og de ulike bakgrunnene og kulturene deres, og dette synes jeg du skal gå dypere inn i og utvikle til en problemstilling som du skal forsøke å svare på gjennom fordypningsoppgaven.

Du kan for eksempel spørre: «Hvordan utvikler vennskapet mellom Emilie og Samuel seg på tross av kulturforskjeller og fordommer?» Et viktig aspekt ved romanen er, slik du skriver, kulturmøtet mellom de to karakterene. I oppgaven din kan du undersøke hvordan de ulike bakgrunnene deres påvirker forventningene de har til livet og til vennskapet dem imellom, og hva dette gjør med relasjonen deres.

Lykke til med fordypningsoppgaven!

Vennlig hilsen Hild

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙