Hva leter du etter?
En ugle svinger seg rundt et tre. Biblå + museer = høstferie med opplevelser

Høstferie i Stavanger - besøk biblioteket og museene

I høstferien, 7. - 15. oktober, er det verdt å legge turen til bibliotekene og museene. Sølvberget og MUST har nemlig et gøy program for barn, og med bibliotekkort kommer barnefamilier inn gratis på flere av museene! På Sølvberget er det også aktiviteter for ungdom.

Se programmet og bestill gratisbilletter her.

I høstferien er det program for barn og ungdom.

Hva med å lære og lage din egen pizza? Skrive din egen bok? Lære å spille sjakk? Eller lage din egen nøkkelring? Alt dette og mye mer kan barn og familier lære på museene og Sølvberget. På noen av aktivitetene er det få billetter, så her er det lurt å bestille gratisbillett i god tid.

Last ned en utskriftsvennlig programoversikt her

Flere dager i høstferien

Stavanger museum med Norsk barnemuseum inviterer til sporløype og høstverksted for hele familien alle dager i ferien.

Verksteder, kurs og gjenbruk

Stavanger kunstmuseum blir det mosaikkverksted fra mandag til fredag, og på Stavanger maritime museum inviteres barn og voksne til verksted hvor de kan lage seg sin egen nøkkelring. IDDIS inviterer de over 10 år til å lage linotrykk.

I Verkstedet på Sølvberget er det sykurs for de over 9 år lørdag 7. oktober og torsdag 12. oktober er det introduksjon til vinyltrykk for ungdom over 13 år.

Er du glad i å lage mat? Mandag 9. oktober kl 10.00-13.00 er det matlagingskurs for barn mellom 10-13 år i Allrommet i 1. etasje på Sølvberget. Og torsdag 12. oktober kl. 15.00 blir det Pizzaskole hos Sirkus Renaa på Sølvberget.

Vil du lære å spille sjakk? Tirsdag 10. oktober inviterer vi barn mellom 7-10 år til Sjakk for nybegynnere. Dersom du vil lære å kode så kan barn mellom 9 - 13 år melde seg på kurs kl. 17.00 - 19.00 samme kveld.

Skriv din egen bok

Liker du på skrive? Liker du å tegne? Liker du å finne på fortellinger? Bli med i Saga Skriveliga på Sølvberget! Mandag 9. oktober og tirsdag 10. oktober mellom 11.00-15.00. For barn mellom 9-13 år.

Bli underholdt

Bibliotekene på Rennesøy og Finnøy viser mange kjekke filmer gjennom hele høstferien.

Hver søndag er det Søndagsbarn på Sølvberget, også i høstferien. Søndag 8. oktober inviterer vi til papirteaterstykke av Keiserens nye klær. Dette er papirteater med Regine Erler og passer for barn over 3 år. Forestillingen kan du også se på bibliotekene på Rennesøy og Finnøy lørdag 7. oktobber.

Søndag 15. oktober kan barn over 5 år bli med på sjørøvertreff med forfatter Steffen R. M. Sørum! Sørum har skrevet boka Pirater fra hele verden.

Det blir også Musikklek for de aller minste i høstferien.

Besøk nye Madla bibliotek!

Ann Helen Hatlestad på Madla bibliotek

5. oktober åpner endelig Madla bibliotek i ny drakt. Biblioteket har vikingtiden som tema for innredning og interiør. Dette blir en innholdsrik og spennende møteplass, som skal by på leseglede og kulturelle opplevelser for store og små! Ta turen til Madla en av dagene i høstferien.

Åpningstider på Madla bibliotek:

Mandag til torsdag: 06-23, betjent fra 10-20
Fredag: 06-21, betjent 10-20
Lørdag: 09-20, betjent 10-18
Søndag: 09-21, kun selvbetjent

Aktiviteter for ungdom i høstferien

For ungdom mellom 13-20 år er det også mye på programmet på Sølvberget.

Mandag 9. oktober viser vi kortfilmen Det er lov å si nei kl. 17.00 og har Bingo i ungdomsrommet kl. 18.00.

Tirsdag er det sjakkturnering med premie kl. 16.30, og utover i uka kan ungdom bli med på FIFA-turnering, Bordtennisturnering, Låtskriverkurs, Spillkino med Enherjar og mye mer!

Velkommen til oss!

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙