Hva leter du etter?
To personer ser ned på jordkloden ifra universet. Tekstbobler på finsk.

Hvordan kan vi fortelle om klimakrisa?

Vi kan ikke ha krise som tema på NBBK uten å snakke om klimakrisen. Dette er en krise som engasjerer barn i alle aldre. Men hvordan kan vi fortelle om den til barna?

Nå er den siste programposten på plass. Vi spør hvordan klimakrisen kan formidles til barna? Er det sider ved krisen vi ikke kan fortelle om til barn? Hvordan forklarer vi klima- og naturforandringene som skjer på en slik måte at barna forstår uten å skape for mye frykt og skrekk?

Denne høsten har den norske debatten handlet om virkemidler som er tillatte i klimamotstand på den ene siden, og om klimaangst på den andre. Dette er et interessant tema for barnebokbransjen, fordi vi vet at mange barn bekymrer seg for det som skjer med klima og miljø. Dette må vi ta ta hensyn til, men samtidig må både krisen og barnet tas på alvor.

Illustrert av Mari Ahokoivu.

For å snakke om dette har vi invitert Mari Ahokoivu og Laura Ertimo som har skrevet boka Hva skjer med været? og Kirsti Blom og Geir Wing Gabrielsen som sammen har skrevet Miljøgifter i Arktis. Samtalen ledes av Johanna Lundin. Se programmet her.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙