Hva leter du etter?
Fra omslaget til Kropp er topp for barske barn av Anne Østgaard og Egil Nyhus

Bildebøker om kropp og helse

Her finner du anbefalte bildebøker om kropp og helse, for aldersgruppene 0-3 år og 3-6 år.

0-3 år

Anatomi for småtasser Av Jonathan Litton

Lær om kroppens sanser, organer og kroppsdeler og hva som får kroppen til å fungere. Serien Grunnkurs for småtasser er beregnet på de yngste. Boka har fargerike og humoristiske illustrasjoner, konkrete og korte setninger som forklarer vanskelige begrep. Bakerst i boka er det klaffer til å åpne. Kartonert.

Anatomi for småtasser bokforside

Minsten og den fine kroppen Av Mervi Lindman

Minsten har to øyne som kan se alt fra en rosin, en edderkopp til et sandkorn. Minsten har også en munn og små tær som er kilne og en nese som kan kjenne lukten av både vondt og godt. Fingrene kan spille musikk og to raske føtter kan løpe i vei om noe uventet dukker opp. Dette er en humoristisk fortelling med lite tekst og uttrykksfulle illustrasjoner.

Jeg også! Av Daniela Kulot

I denne boka kan man lære om mange kjente dyr, samtidig som dyrene blir sammenlignet med oss selv. På den måten lærer de yngste å bli kjent med kroppen sin. På en fargerik og humoristisk måte kan man her lære begrepstrening, om dyr og om kroppen. Kartonert.

Jeg også av Daniela Kulot forside

Kroppen Av Louise Tucker

Med fotografier og enkel tekst kan de yngste lære om kroppen og samtidig utvide ordforrådet. De fargerike bildene gir kunnskap, samtidig som de vekker oppmerksomhet og leselyst.

Lille mage Av Emma Adbåge

En liten mage kan gjøre mye som f.eks. rumle sultent, knipe vondt og bli mett. Dette er en bok som tar utgangspunkt i de forskjellige kroppsdelene og hva de gjør i løpet av dagen. Kartonert.

Lille mage av Emma Adbåge forside

Lille fot Av Emma Adbåge

En liten fot kan gjøre mye rart, som f.eks. liste seg stille, sparke ball, balansere og klatre i trær. Når kvelden kommer kan den hoppe i senga. Dette er en bok som tar utgangspunkt i de forskjellige kroppsdelene og hva de gjør i løpet av dagen. Kartonert.

Lille fot av Emma Adbåge forside

Lille hånd Av Emma Adbåge

En liten hånd kan gjøre mye rart, som f.eks. røre grøt, male bilde, vinke til mamma eller klippe med saks. Når kvelden kommer er den trøtt. Da vil den bare holde hånden. Dette er en bok som tar utgangspunkt i de forskjellige kroppsdelene og hva de gjør i løpet av dagen. Kartonert.

Lille nese Av Emma Adbåge

En liten nese kan gjøre mye som f.eks. bli pillet i, blø neseblod og lukte på blomster. Dette er en bok i en serie som tar utgangspunkt i de forskjellige kroppsdelene og hva de gjør i løpet av dagen. Kartonert

Lille nese av Emma Adbåge forside

3-6 år

Alle har en bakside Av Anna Fiske

Alle mennesker har sin egen kropp, og hver kropp har en bakside. I denne undrings- og faktaboka om kroppen lærer man om hvordan kroppen fungerer og stelles. Man lærer om egen kropp, og egen kropp i forhold til andres, samt temaene hår, hud, fordøyelse, hygiene med mer. Hvert kapittel begynner med en faktadel som avsluttes med en spørsmålsdel. Temaene i boka presenteres med humor og oppfordrer til egne tanker, funderinger og bevisstgjøring rundt temaet kropp. Mye av fortellingen og humoren ligger i illustrasjonene. Teksten er enkel og knapp.

Kropp er topp for barske barn Av Anne Østgaard

En fargerik bok med humoristiske og lærerike rim om kroppen og dens funksjoner. Illustrasjonene myldrer av detaljer. Boka egner seg både til høytlesning og til å lese selv for ganske ferske lesere.

Samira og skjelettene Av Camilla Kuhn

Samira nekter å tro at det frøken sier er sant, at alle har et skjelett på innsiden av huden. Noe så ekkelt. Hun protesterer vilt. Tanken på at hun, bestevenninna Frida eller noen andre går rundt med et skjelett på innsiden er nesten ikke til å holde ut. Heldigvis vet mamma råd. Hun legger Samira på kjøkkenbordet, og finner frem både bøtte og verktøy. For dette må undersøkes nærmere. Dette er en leken, humoristisk og litt småskummel fortelling om skjelett.

Pomelo blir stor Av Ramona Badescu

Den lille hageelefanten Pomelo måler størrelsen på alt og alle med snabelen sin, fra bitte små poteter til store jordbær og enorme tomater. Han oppdager at han selv har vokst. Han føler seg full av superkrefter og er klar for nye utfordringer. Men å vokse byr også på eksistensielle spørsmål som om innsiden av ham vokser like fort som utsiden, om han kan bli altfor stor, og om han kommer til å slutte og like alt det han liker nå.

Pomelo blir stor forside

Kroppen vår fra bæsj til hår av Sarah Roxana Herlofsen

Den fantastiske kroppen vår lager mange rar og flotte ting. Eksempelvis så ser blodet vårt ut som et hav av smultringer, man drikker faktisk flere flasker med neseslim og spytt hver dag og det bare tar noen få måneder å fylle et helt badekar med tiss. "Løveunge" er en serie hvor det kun er én setning på hver side slik at den egner seg for de aller ferskeste leserne.

Kroppen vår fra bæsj til hår forside

Hvordan lager man en baby Av Anna Fiske

Mange barn lurer på hvordan babyen kommer inn i mammas mage, hvem som kan lage en baby, og hvordan det egentlig gjøres. Gjennom lekne og fargerike illustrasjoner viser bilder og tekst helt konkret hvordan man lager en baby, enten det er på den "tradisjonelle" måten eller ved hjelp av prøverør. Boka ufarliggjør et evig aktuelt tema, og gir et utgangspunkt for videre diskusjon.

Karsten må på sykehus av Tor Åge Bringsværd

Karsten faller av husken i barnehagen, han slår seg så hardt at ambulansen kommer med sirenene på. Vi følger Karsten til sykehuset og ser hvordan det går.

Lillesøster på legevakten av Kari Grossmann

Denne gang er Lillesøster uheldig og brekker armen. Hun og pappa går på skøyter, men det er ikke på isen ulykken skjer for der bruker hun en bruskasse til å støtte seg på. Det er når hun hopper ned fra de høye brøytekantene at skaden skjer. Lillesøster må på legevakta. Boka følger Lillesøster i alt som skjer på legevakta fra å ta røntgen, legge på gips og å få sprøyte. Har fargerike tegninger og håndtegnet tekst som følger bildene.

Lillesøster på barnevakten av Kari Grossmann forside

Bare rumper av Annika Leone

Mira er i svømmehallen og lurer på om hun tør å hoppe fra kanten. Først er det garderoben og dusjen, og der er damer i alle farger og fasonger, med alle slags rumper. Mira kommenterer, og mamma blir flau. Så, når de kommer til bassenget, skal pappa hoppe fra stupetårnet for å vise Mira at det ikke er farlig. Når han kommer opp er badebuksa hans forsvunnet, og Mira må trå til for å hjelpe. En bok om nysgjerrighet og en hyllest til mangfoldet av kropper.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙