Hva leter du etter?
Bilde av prisvinner Eva Lindström

Endringer i program NBBK: Eva Lindström

Eva Lindström er dessverre forhindret fra å delta på NBBK. Heldigvis er det mye annet å glede seg til på programmet.

Krigen som endret Rondo blir flyttet frem til tirsdagen, og får Lindströms plass på programmet (tirsdag 7. februar kl. 9.15). På denne måten håper vi at enda flere får mulighet til å få med seg denne svært aktuelle programposten.

Krigen som endret Rondo

Krigen som endret Rondo er skrevet og illustrert av det ukrainske ekteparet Romana Romanyshyn og Andriy Lesiv. Boka ble til som en reaksjon på krigen i Ukraina i 2014. Etter Russlands invasjon av Ukraina i 2022 ble boka oversatt til norsk av forlaget Magikon. Oversettelsen skal hjelpe til i krisa, og overskuddet går til Flyktninghjelpens arbeid i Ukraina. Tre venner i den fiktive og fredelige byen Rondo må finne en måte å kjempe på når krigen kommer til byen og ødelegger alt i sin vei. Romana Romanyshyn og Andriy Lesiv leser fra og samtaler om boka si. Samtalen blir ledet av Johanna Lundin og foregår på engelsk.

Se hele programmet her.

For de som skal få med seg det digitale arrangmentet utgår arrangementet med Eva Lindström, men parallellsesjonen om Bibliotek i flyktningleir kommer inn på programmet.

Bibliotek for flyktninger
Hvordan bruke bøker i møte med barn i krise? Ibby Italie har opprettet et bibliotek for flyktninger på Lampedusa, og Siri Larsen fra IBBY Norge har reist dit for å lære om hvordan hun kan bruke ordløse bøker i møte med flyktningbarn. Hun deler sine erfaringer med oss.

Se hele det digitale programmet her.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙