Hva leter du etter?
Idas dans av Gunnhild Corwin lydbok

Fordypningsoppgave om livsvalg

SPØRSMÅL: "Hei! Jeg sliter litt med å velge en problemstilling. Jeg har valgt boka Idas dans og filmen My sister´s keeper, hva kan være en god problemstilling til den boka og filmen når fordypningsoppgaven skal handle om livsvalg?"

SVAR: Hei, og takk for spørsmålet.

Begge disse historiene handler om mennesker som opplever at et barn de er glade i, får leukemi. Ettersom fordypningsoppgaven skal handle om livsvalg, tenker jeg at det er naturlig at man tar med dette ordet i selve problemstillingen. Slik som for eksempel:

«Hvilke viktige livsvalg blir tatt i boka Idas dans og filmen My sister´s keeper, og hvordan kommer disse til uttrykk?»

Eller:

«Hvordan skildres de pårørendes møte med leukemi i boka Idas dans og filmen My sister’s keeper, og hvilke (livs)valg tar de for best å mestre den vanskelige situasjonen de er i?»

Jeg har lest boka Idas dans, men jeg har ikke sett filmen du nevner, men jeg har forstått ut ifra handlingsreferat at de pårørende tar noen annerledes valg i den historien enn i historien til Ida.

«Hvilke livsvalg tar karakterene i filmen My sister´s keeper, og hva er likt og ulikt sammenlignet med valgene som blir tatt i boka Idas dans

Her tenker jeg spesielt på at de pårørende i Idas dans på en måte «aksepterer» situasjonen så godt det lar seg gjøre og prøver heller å gjøre det beste ut av det, mens foreldrene (og spesielt mora) i My sister´s keeper, slik jeg har skjønt det, lukker øynene for blant annet hva den syke datteren prøver å fortelle dem og ønsker. I tillegg får de et barn til som er «designet» for å være genetisk match med den døende søsteren sin, for slik at hun skal kunne donere organer og blod til henne for å holde henne i live.

For lenker, se nederst på denne siden. Håper dette var til noe hjelp. Masse lykke til!

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙