Hva leter du etter?
Tante Ulrikkes vei av Zeshan Shakar

Fordypningsoppgave om Gul bok og Tante Ulrikkes vei

SPØRSMÅL: "Hei, jeg har fordypningsoppgave i norsk i morgen om Tante Ulrikkes vei og Gul bok, har dere en problemstilling jeg kan bruke? Så at dere gir mange gode tips."

SVAR: Hei, du kan velge flere ulike problemstillinger med utgangspunkt i Gul bok og Tante Ulrikkes Vei.

Det første du må bestemme deg for er hvilken type fordypningsoppgave du vil skrive. Vil du skrive om språket i bøkene, om et viktig emne, eller kanskje forfatteren? Se lenker til mer om disse ulike oppgavetypene nederst i artikkelen.

I forfatterstudium er det naturlig å se på hvordan forfatterens forfatterskap har utviklet seg, og det er nok mer relevant å skrive det om en forfatter med et litt lengre forfatterskap enn Zeshan Shakars. Dersom en forfatter har skrevet i 20 år, kan mye ha skjedd med skrivestil, språk og tematikk fra første til siste bok. Tante Ulrikkes vei og Gul Bok er det bare tre år mellom, så her er det nok mer naturlig å ta utgangspunkt i et emne, og da særlig kulturmøter, identitet og å leve mellom to kulturer.

Når du har bestemt deg for både bøker og tema er du godt i gang, og det vil bli mye lettere for deg å finne en problemstilling.

Håper det er problemstillingen og ikke hele oppgaven som skal være klar til i morgen :-) Husk at du skal skrive om hvordan emnet skildres i de litterære tekstene, eller hvordan forfatterskapet har utviklet seg, ikke en faktatekst om emnet eller forfatteren.

Lykke til med fordypningsoppgaven!

-Åsmund, Sølvberget

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙