Hva leter du etter?
Festivalsjef Siri Odfjel Risdal viser frem Kapittelprogrammer foran Sølvberget

Rekordhøyt forhåndssalg av billetter til Kapittel

Onsdag 20. september begynner litteratur- og ytringsfrihetsfestivalen Kapittel i Stavanger. For første gang i historien er festivalen helt utsolgt for festivalpass en uke før start, men det er fortsatt mulig å kjøpe billetter til enkeltarrangementer.

- Det er første gang siden oppstarten i 1995 at vi er helt utsolgt for festivalpass, det er veldig kjekt, sier festivalsjef Siri Odfjell Risdal. Heldigvis er det også mulig å kjøpe billetter til enkeltarrangementer på Kapittel, og vi har fortsatt ledig kapasitet og billetter på de fleste av festivalens 130 arrangementer.

Hele programmet finner du her

Lokale forfattere trekker fulle hus

Noen arrangementer er imidlertid utsolgt allerede, og det første som ble fullt var bokpraten med Sandnes-forfatter Janne Stigen Drangsholt, som skal snakke om sin nye roman Winterferie. Arrangementet “Mimir & Marsdal”, der Magnus Marsdal og lokalpolitiker Mímir Kristjánsson gjør en live-versjon av podkasten sin med Stavanger-forfatter Tore Renberg som gjest, ble også raskt utsolgt. Og nåer også bokpraten der Renberg skal snakke om sin nye roman Lungeflyteprøven utsolgt.

- Det er gøy å se at publikum setter pris på regionens egne forfattere og samfunnsdebattanter. Kapittel er en av Nordens største litteraturfestivaler og samler folk fra inn- og utland, og festivalen er en viktig arena for å vise fram litteratur- og ytringsfrihetsbyen Stavanger, sier festivalsjefen.

Festival favner bredt

Kapittel går av stabelen fra 20. - 24. september, og årets festivaltema er Håp. Over 150 forfattere, foredragsholdere og artister deltar i programmet, som rommer litteratur, debatt, dokumentarfilm, musikk, kunst, dans og scenekunst.

Rundt 3000 skoleelever og barnefamilier i regionen får også være med på Kapittel, gjennom festivalens barne- og ungdomsprogram Bokmerke, Barnas Kapittel og Kapittel Ung.

Kapittel foregår hovedsakelig på og rundt Sølvberget bibliotek og kulturhus i Stavanger, men festivalen tar også turen ut til andre små og store scener rundt i regionen.

For intervju eller spørsmål:

Siri Odfjell Risdal, festivalsjef, tlf: 481 55 406, siri@kapittel.no

For akkreditering til festivalen og andre henvendelser om intervjuer:

Karen Haugsgjerd Reme-Stigel tlf: 415 17 922, karen@kapittel.no

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙