Hva leter du etter?
Joggedress (Sjur Grov Thorsen)

Plateprat med JOGGEDRESS

Musikkbibliotekar Olav Nilsen slår av en prat med JOGGEDRESS.

Om noen spanderer i baren. Hva drikker du?

Er under 18, så det blir nok Rabarbradrikk fra Safteriet eller en Solo.Beskriv deg selv med minst 5 ord.

Jeg vil si at jeg er impulsiv, morsom, street smart, musikalsk og kritisk.

Rapperen Joggedress (Sjur Grov Thorsen) på scenen

Foto: Line Hausken


Om du skulle valgt et pseudonym/artistnavn?

Det blir mitt eget artistnavn JOGGEDRESS.

Hva blir tittelen på din selvbiografi?

Holder faktisk på å skriver en liten selvbiografi, det er mitt bidrag i en bok som kommer til høsten. Så jeg kan dessverre ikke si hva den skal hete.

Om du ønsker å få folk ut på dansegulvet, hvilken låt spiller du?

Jeg ville spilt "Busy Earin’" av soul/discogruppen Jungle.

Hva er ditt forhold til Bibliotek/Musikkbiblioteket?

Jeg var der mye som liten med min mor og hadde en liten hobby med å lese. Jeg husker jeg lånte masse Gutta i trehuset. Jeg var mye på musikkbiblioteket også, mitt mål var å finne ny musikk hver
gang jeg var der. Det fant jeg, og mye av musikken jeg hører på nå er CD-er jeg fant der.

Hva kjennetegner en god platebutikk eller musikkbibliotek?

Jeg jobber på en lokal platebutikk som heter Vinylpalass. Jeg synes en god platebutikk har godt utvalg av brukte plater og ny press. Det synes jeg at butikken jeg jobber i gjør det godt med.

Her på Biblå ønsker vi å løfte frem bra musikk og inspirere til nye lytteopplevelser.

3 favorittalbum?

Mine 3 favorittalbum i rekkefølge:

Ants From Up There av Black Country, New Road.


good kid, m.A.A.d city (Delux) av Kendrick Lamar.

Because The Internet av Childish Gambino.


3 favorittlåter?

Mine 3 favorittlåter er i rekkefølge: "Touch" av Daft Punk (Feat. Paul Williams)

"The Place Where He Inserted the Blade" av Black Country,New Road.

"Sing About Me, I'm Dying of Thirst" av Kendrick Lamar.

Jeg er veldig glad i lange sanger.

Hva har du hørt på de siste dagene?

I det siste har jeg hørt veldig mye på det nye albumet til rapperen Slowthai. Sykt bra plate der han virkelig går ut fra boksen og det han har gjort før. Jeg har også hørt mye på det nye albumet til Lil Yachty, som er et psykedelisk rock/rap-masterpiece.Undervurdert plate?

En undervurdert plate er det alternativet hip hop albumet av A Quiet Farwell, 2016–2018 (Crater Speak) av Slauson Malone. Utrolig bra album som jeg anbefaler sterkt.


En klassiker som du aldri har forstått deg på?

Dette er kanskje litt upopulært å si men jeg har aldri likt The Beatles. Selvfølgelig er det mange låter av dem som er bra, men som en helhet føler jeg ikke at de har en så bra katalog at de regnes av mange som det beste bandet i historien.

De 3 tøffeste/beste platecover?

Mine favorittcover er: Daytona av Pusha T, som er et bilde Whitney Houston sitt bad i 2006, The Aftermath av Dystopia og You’re Dead! av Flying Lotus.


Hva betyr det visuelle ved et platekjøp?

Jeg føler at det betyr like mye som hvordan platen høres ut. Jeg er veldig glad i å sette et fysisk bilde på noe jeg hører på.

Samler du på plater? Hvorfor?

Jeg samler på plater fordi det er et format som jeg liker veldig godt, og jeg føler at du får mye mer ut fra lyttefølelsen.

Favoritt blant fysiske platebutikker?

Da må jeg jo nesten si Vinylpalass siden jeg jobber der, men en annen fet plate sjappe er Grim Vinyl i Kristiansand. Den er jeg alltid innom når jeg er i Kristiansand, og den har veldig bra utvalg.

Ditt beste platekjøp noensinne?

Det må nok bli Flower Boy av Tyler, The Creator som jeg fant på Blåveis sommeren 2022. Jeg viste med en gang jeg så den at jeg måtte ha den.


Hva er den viktigste forskjellen fra da du begynte å samle på plater og hvordan det er nå?

Veldig lite forskjell, jeg er ennå ung og har bare samlet et par år.

Om du måtte velge:
Beatles vs. Rolling Stones: Jeg må nok velge Rolling Stones på grunn av en sang, "She’s A Rainbow". Jeg hørte den for første gang på soundtracket til en serie som heter Legion. De brukte den perfekt, og jeg ble en stor fan av den låten.


Penger vs. Berømmelse: Der velger jeg nok penger. Vill heller holde meg Lowkey og ha masse penger enn å være berømt uten.

Talent vs. Flaks: Jeg er talent all the way. Jeg er veldig lite glad når artister som ikke er spesielt flinke topper toplistene bare på grunn av at de gikk litt viralt på sosiale medier. Hvis du klarer å dyrke et bra talent og faktisk elsker det du holder på med, støtter jeg det hundre prosent.

By vs. Bygd: Jeg bor i både Bygd og By og jeg vil trygt si at jeg liker by best. Det er det mange grunner til, men hvordan jeg vill leve livet mitt nå og i fremtiden passer ikke spesielt godt å bo på en bygd.

Beat for Beat vs. Hver gang vi møtes: Har sett veldig lite på begge programmene men jeg vill si Hver gang vi møtes. Synes at coverlåter er gøy, hvis de gjør det på en kul måte.

Vinne Melodi Grand Prix vs. Øyafestivalen, spille på hovedscenen: Spille på hovedscenen på Øya hundre prosent. Vill ikke bli han karen som vant mgp for resten av livet mitt.

Favorittsang på dialekt (ikke din egen dialekt)?

Det må nok bli "Stripar" av Lars Vaular. Bergensk rap har alltid vært i hjerte mitt, og jeg digger Lars Vaular, og blir mye inspirert av han.


Norges beste tekstforfatter/din favoritt?

Det blir nok rapgruppen Tøyen Holding. De har de beste referansene og leveransen på låtene deres. Hvis ikke er det nok Cezinando eller John Olav Nilsen.

Favoritt film/TV-serie?

Min favoritt serie er Atlanta som er laget av Donald Glover. Utrolig bra og surrealistisk serie. På film vil jeg anbefale den første filmen til Jonah Hill som heter Mid 90’s. En veldig bra og rørende film om skatere på midten av 90-tallet.

Vinyl, CD, kassett eller strømming når du spiller musikk hjemme?

Spiller mest fra strømming, dessverre. En sjelden gang spiller jeg en plate, men mest strømming.

Er du en lydfreak?

Nei, egentlig ikke, liker å ha gode headset, men er ikke kresen når det gjelder anlegg. Har noen AirPods max som jeg bruker daglig, veldig bra noise cancelling og ganske bra lyd. Har hatt beats lenge, men tenkte å kjøre air pods, og det skuffet ikke.

Hva spiller du musikk på hjemme?

Spiller på Sonos høyttalere som vi har rundt i huset, veldig bra høyttalere som jeg anbefaler sterkt.

Om du skulle lagd en mixtape/spotifyliste til kjæresten for å hylle kjærligheten, hvilke 3 låter må være med?

"Pains" av Silk Rhodes, "The Place Where He Inserted the Blade" av Black Country, New Road og "West Coast" av Lana Del Rey.Hvilke 3 plater har påvirket/inspirert deg mest de siste 3 årene?

A Written Testimony av Jay Electronica, HOLD DEG I VARMEN av Pen Gutt og Mr. Morale & the Big Steppers av Kendrick Lamar.Noen ord om en fet spilleliste du vil dele?

Ja! Det er min egen spille liste som heter «mæd sikkled små norske artister» du finner den helt nederst på artist profilen til JOGGEDRESS. Det er et godt utvalg av små norske artister som er veldig flinke.Musikkbøker som du vil anbefale?

Jeg vill anbefale High Fidelity av Nick Hornby og Dilla time av Dan Charnas. To utrolig bra bøker.En roman som gjorde inntrykk på deg?

High Fidelity gjor et sykt stort inntrykk på meg og den boken er grunnen jeg ville jobbe i en platebutikk. Jeg så meg veldig igjen i hovedpersonen Rob og har skrevet mange skoleoppgaver om boken. Anbefales strekt.

Sakprosa du vil anbefale?

Der vil jeg anbefale en bok som heter How To Survive A Zombie Attack av W.H. Mumfry.

How to survive a zombie attackFavorittsitat?

Shoot for the stars, so if you fall you land on a cloud - Kanye West

Musiker/DJ som du har stor respekt for?

En DJ jeg har veldig stor respekt til er Takuya Nakamura. Se The Lot Radio- settet hans på YouTube. En annen DJ og produsent jeg digger er Kaytranada, men en musiker som jeg har veldig respekt for er Charles Bradley. Se en veldig bra konsert av han på KEXP sin YouTube-kanal.Minneverdig musikkøyeblikk?

En av mine favorittøyeblikk i musikk er Masayoshi Takanaka sin liveopptreden i 2008. Der kommer han ut med en gitar som ser ut som et surfebrett, og musikken de spiller er helt fantastisk.

Beste konsertopplevelse?

Min mest minneverdige konsertopplevelse var da jeg så Gorillaz på Øya 2022.

Favorittfestival?

Vært på lite festivaler, men Øya var hundre prosent den beste festivalen jeg har vært på. Håper på å gå på mer festivaler i fremtiden.

Hvor vil du reise for å oppleve musikk?

Jeg reiste til New York for noen år siden for å se hvor hip hop oppsto, og lære musikkhistorien der. Jeg kunne tenkt meg å dra tilbake med nye øyne og oppleve alt det andre musikalske i den byen.

Drømmejobb nå og da du var 13?

Det er den samme nå som jeg var 13, og det er å leve av musikk.

Rapperen Joggedress (Sjur Thorsen) på scenen

Foto: Line Hausken

Har du noen hobbyer eller interesser utenom musikk?

Jeg er veldig glad i film, men har ikke så mange andre hobbyer. Musikk tar mesteparten av tiden min.

Hvordan tror du dine venner oppfatter din musikksmak?

Tror de oppfatter den veldig ulikt. Alle vennene mine har veldig spredt musikksmak, men jeg er nok den med mest Spacet musikksmak. Så det er ofte de ikke liker all musikken jeg liker.

Er det en musikksjanger som du gjerne skulle brukt mer tid på?

Hører på det meste men vill sette meg mer inn i country. Kan tenke meg at det finnes mye kult i den sjangeren.

Om du kunne ta med deg en musiker på en øde øy, hvem/hvorfor?

Det hadde nok blitt Kanye West. Kan tenke meg at det kan bli mange interessante og rare samtaler.

Hvor gammel var du da du «oppdaget» musikken, og hva gjorde at du ble hekta?

Har hatt musikk rundt meg hele livet. Pappa spilte masse Wu Tang da jeg var mindre, og min mor spilte masse Radiohead og Portishead. Men det var ikke før jeg var 8 at jeg ble sikkelig intresert i rap og begynte å rappe selv.

Hva slags musikk hørte du på i ungdomstiden?

Er forsatt i ungdomstiden min, så hører på det jeg har snakket om tidligere. Men mye Kendrick og Tyler The Creator.

Hvilken type musikk likte dine foreldre?

Min far har alltid vært hip hop-head men spiller masse forskjellig. Det samme gjør min mor. Men hun digger David Bowie.

Har musikksmaken din endret seg?

Ja, veldig. Hadde en periode der jeg var så lei av rap og bare hørte på rock eller jazz. Så har perioder der jeg hører på bare en sjanger.

Blir du lei musikk? Hva gjør du om du blir?

Blir ofte lei av musikk. Da hører jeg på podcast. En av mine favorittpodcaster er en norsk podcast som heter dynga. Andre kule podcaster er The Danny Brown Show og The Joe Rogan Experience.Et musikalsk tiår som du ville reise til om du hadde en tidsmaskin ?

Hadde dratt tilbake til 90-tallet for å oppleve gullalderen til hip hop.

Er du nostalgisk?

Ja, til tider men jeg er ennå ung og hører på mye nytt og gammelt. Men jeg kan tenke meg at jeg kommer til å se tilbake på det som kommer ut nå og bli nostalgisk når jeg blir eldre.

Er det noe du har lyst til å lære deg?

Vill gjerne lære meg mer instrumenter. Kan så vidt spille trommer og piano, men hadde vært kult å kunne spille gitar.

Er du forfengelig?

Ja og nei.

Har du en tatovering du ønsker å vise?

Har ingen tatoveringer men vil ta der det står 1980, siden det var da min far og min mor ble født.

Er du en maximalist eller minimalist?

Jeg elsker ting, så vil si jeg er en maximalist. Kjøper ting jeg ikke trenger hele tiden.

Er du introvert eller ekstrovert?

Det kommer veldig an på dagsformen, men jeg pleier å være veldig ekstrovert.

Hva begeistrer deg?

Når en film eller album kommer som jeg har ventet lenge på.

Hva er du redd for?

Redd for å ikke lykkes i musikk. Det er det eneste jobben jeg kan se for meg jeg kan ha.

Har du hatt en interessant drøm i det siste? Om hva?

Husker veldig lite drømmer. Bare noen blink av og til. Men jeg drømmer veldig mye om kjæresten min.

Favorittdyr?

Det er sjiraff. Siden det er et så rart dyr.


Favorittmat?

Endrer seg hele tiden, men det jeg alltid har digget er blåskjell.Favorittsport?

Aldri vært en sportstype. Men hvis jeg måtte velge, må det nok bli skating. Pleier å se på NM hvis jeg har tid. Men ikke noe jeg er så interessert i.

Favoritt kjøretøy/transportmiddel?

Jeg liker best å fly. Men jeg bruker tog og buss hver dag. Så må nok bli tog.

Din livsfilosofi?

Meningen med livet er å finne en mening.

Har du et forhold til religion?

Det er noe jeg har et veldig lite forhold med. Vokst opp i et ikke-religiøst hus, og har blitt lært til å stille spørsmål ved religion. Jeg kan ikke være helt sikker på at det ikke er noe høyere enn mennesker, men den åpenbaringen ennå. Men jeg er alltid åpen, og skulle ønske jeg var spirituell. Min favoritteori på hva som skjer etter livet heter The Egg. Det stammer fra en novelle Andy Weir. Søk opp på YouTube, det er en veldig kul video som forklarer alt. The Egg - Kurzgesagt – In a Nutshell.Noe som du irriterer deg over?

Det er ganske mye. Politiet, TikTok-kjendiser og når folk snakker for mye engelsk når det er unødvendig å snakke engelsk og egentlig masse små ting hele tiden.

Noe du angrer på?

Ikke så mye, alle valg jeg har gjort har ført meg til her jeg er i dag og du lærer av feilene du gjør.

Hvilket forhold har du til musikkjournalistikk?

Ser mye på en youtuber som heter Anthony Fantano som er musikkritiker. Ellers pleier jeg kanskje å lese en anmeldelse på et album jeg liker.

Hvor oppdaterer du deg på musikk?

Følger musikknyhetsprofiler på Instagram, eller så legger artisten selv ut, så det er sånn jeg holde meg oppdatert på hva som skjer.

Papir eller skjerm?

Er veldig dårlig på å skrive bra med blyant, så jeg skriver på telefonen eller på macen min.

Nettsteder om musikk som du besøker ofte?

Nei, ikke nettsider, men er mye på nyhetsprofiler på Instagram. Noen bra er rap eller 730 som også har en nettside.

Har du noe forhold til Platebransjen?

Ja, jeg jobber jo i platebutikk og har veldig lyst til å trykke opp vinyl når jeg har penger nok.

Har du noen personer som har viktig for din musikksmak?

Min far og min har vært veldig viktig på hva jeg hører på, men også vennene mine viser meg nye ting hele tiden.

En mentor som du har lært noe spesielt av?

Jeg ble venner med rapperen Fidel for mange år siden. Han lærte meg mye om å hvordan bruke flow og legge vers på beats. Men Hans Markus fra Tøfl lærte meg også masse teknisk når det kommer til å bruke musikkprogram.

Hvor viktig er det tekniske utstyret for deg når du lager eller spiller musikk?

Det er ikke så viktig, men jeg liker å ha forskjellige trommemaskiner og midi-keyboards.

Hva er de viktigste inspirasjonskildene når du lager musikk?

Jeg skriver mye ut fra det visuelle på Storhaug. Jeg pleier å gå rundt i gatene med en beat i ørene og skrive ut fra det jeg ser. Det er ikke bare gatene, men også i skogen.

Favorittinstrument?

Jeg liker veldig godt pan drum og piano.

Akustisk eller elektrisk?

Begge, kommer veldig an på humør, men det jeg hører mest på er nok elektrisk.

Falskt eller Auto-Tune?

Jeg kan ikke synge så rent og jeg synes Auto-Tune kan være en kul ting å legge på stemmen hvis du vet hvordan å bruke det.

Favorittprodusent?

Det er så mange. Men jeg kan lage en liste. De første er flinke norske underground produsenter Thxr, Noqh, ProdByNico, Hævk og Max Ello. Jeg har jobbet med alle disse og alle de laget beats til albumet mitt som kom i oktober 2022. Mine favoritt mainstream produsenter er J Dilla, Kanye, Kenny Beats, Flying Louts og Tyler The Creator.

Favorittstudio?

Studioet vårt i Pedersgaten. Vi er der nesten hver dag, men blir litt lite jobbing. Hvis ikke er det studioet til Kenny Beats The Cave. Som også er en serie på You Tube du burde sjekke ut.Favorittplateselskap?

Det er Ninja Tune. De har masse kule techno- og trip-hop-artister, men også mitt favorittband gjennom tidene, Black Country, New Road.

Beste/fineste sangen til en begravelse?

Jeg digger ikke triste begravelser, så en låt som feirer livet til den døde. Sangen må ha verdi for den døde og de rundt, så det kommer veldig an på personen som er død.

Er det en musiker eller band fra Stavanger som har fått altfor lite oppmerksomhet?

Det er alt for mange å velge mellom så igjen må jeg ha en liten liste. Bastian!, Lille S.E og Pauli.Har du noe du vil spørre deg selv om?

Om hva mine top 5 rappere er. Det synes jeg er det vanskeligste spørsmålet i verden, men jeg skal prøve å lage en liste uten rekkefølge. Kendrick Lamar, MF DOOM, Earl Sweatshirt, Jay Electronica og Tyler. Mine top 5 norske er Lars Vaular, Cezinando, Jonas V, Onklp og Chirag.


En eller annen i Stavanger som du vil sender stafettpinnen videre til, sammen med en låt denne personen burde høre?

Jeg vill gi den til en veldig bra produsent som heter Noah «Noqh» Andersen, og han burde høre på "Change for the World" av Charles Bradley.

Alle sangene:

Mer Plateprat:

Linda Lamignan

2. feb. 2023

Plateprat med Linda Lamignan

Harald Harestad portrett svart/hvitt

4. okt. 2022

Plateprat med Harald Harestad

Arne Skage sittende med glass

19. jan. 2023

Plateprat med Arne Skage

Pete Johansen på scenen

16. des. 2022

Plateprat med Pete Johansen

Bård Sandnes spiller trommer

9. nov. 2022

Plateprat med Bård Sandnes

William Helvik på scenen med lue og gitar

22. feb. 2023

Plateprat med William Helvik

Sarah Hestness på scenen med gitar

14. okt. 2022

Plateprat med Sarah Hestness

Erik Eriksson på en vei foran en åker

9. jan. 2023

Plateprat med Erik Eriksson

Martyn Reed ved platespiller

20. des. 2022

Plateprat med Martyn Reed

Thomas Eiene

14. okt. 2022

Plateprat med Thomas Eiene

Bilde av Anna Klungre

12. okt. 2022

Plateprat med Anna Klungre

Ottar Stangeland med hatt

2. mar. 2023

Plateprat med Ottar Stangeland

30. des. 2022

Plateprat med Lasse Berheim

Priscila Serrano i studio med gitar og mikser i bakgrunnen

10. okt. 2022

Plateprat med Priscila Serrano

Sigbjørn Håland med instrumenter

21. sep. 2022

Plateprat med Sigbjørn Håland

Portrett av Emilie Eie

3. nov. 2022

Plateprat med Emilie Eie

Gunhild Seim stående ved et tre

16. nov. 2022

Plateprat med Gunhild Seim

Bård Halsne stående ved hus

4. sep. 2022

Plateprat med Bård Halsne

Sleepyard på scenen

23. jun. 2022

Plateprat med Oliver Kersbergen

Anita Høyvik i stua si. Foto: Olav Iroko Høyvik-Woode

25. aug. 2022

Plateprat med Anita Høyvik

Svein Brunstad ved miksepulten

2. aug. 2022

Plateprat med Svein Brunstad

Simon Harmer sittende på seng

30. jun. 2022

Plateprat med Simon Harmer

Guttorm Andreasen foran fjellvann

4. okt. 2022

Plateprat med Guttorm Andreasen

Portrett av  Ida Collett Belle foran murvegg

28. nov. 2022

Plateprat med Ida Collett Belle

Vikram Prince Rai i sofa

9. feb. 2023

Plateprat med Vikram Prince Rai

Svein Erik Fylkesnes fotograferer i en åker

26. jan. 2023

Plateprat med Svein Erik Fylkesnes

Hein Frode Hansen på scenen

16. feb. 2023

Plateprat med Hein Frode Hansen

Liva Austad Sværen på scenen på Wembley foto Rory Barnes

13. des. 2022

Plateprat med Liva Austad Sværen

Anders Svendsen Almesveen utenfor Tou Scene

2. jan. 2023

Plateprat med Anders Svendsen Almesveen

31. okt. 2022

Plateprat med Pål Asle Pettersen

Bilde av Knut Jonas Sellevold, foto: Dominik Binegger

12. sep. 2022

Plateprat med Knut Jonas Sellevold

Foto: Agnes Rokkan

11. okt. 2022

Plateprat med Lars Arne Lindland

Frode Felipe Schjelderup

21. nov. 2022

Plateprat med Frode Felipe Schjelderup

2. mai 2020

Plateprat med musikkarkeologen fra Stavanger

Lotte Løkeland Hovda ved platespllere på utested

27. okt. 2022

Plateprat med Lotte Løkeland Hovda

Inge Engelsvold. Foto.

8. mar. 2023

Plateprat med Inge Engelsvold

Portrett av Audun Landmark stående foran platesamling

16. mar. 2023

Plateprat med Audun Landmark

Lån bøkene:

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙